The Brewery

Brygghuset Finn

Brygghuset Finn är ett prisbelönt bryggeri som arbetar enligt traditionella hantverksmetoder i kombination med innovativ ingenjörskunskap. Resultatet är ett heltäckande sortiment av hög och jämn kvalitet. Vi skapar ett hantverksöl för alla, som alltid smakar lika gott
oavsett var och när du njuter av den.
Vi brygger för de som älskar livet.

the FINN story

Brygghuset Finn föddes 2010 och har sitt säte i Landskrona.

Grundarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen är drivna av nyfikenhet och glädje för öl och bryggeri. Genom åren har flera olika ölsorter sett dagens ljus och åtnjutits av många nöjda kunder.

”Vår ambition är att brygga ett hantverksöl som många tycker om samt bli ett självklart alternativ till de industriellt producerade ölen som finns på marknaden. Med en engagerande kultur på bolaget, hög teknisk kompetens (då flera av oss är ingenjörer i botten) driver vi ett bryggeri som ska vara attraktivt på våra utvalda marknader.” – Petter Lindholm

Visionen är att brygga en hållbar hantverksmässigt producerad öl som skapar njutning i vardagen åt alla.

Vad har hänt?

2010
Petter Lindholm och Simon Frennberg är idoga hemmabryggare och gör, som del av en kurs i företagsekonomi, en affärsplan för ett fiktivt bryggeri. Det hela går bra och man inser att det här måste göras på riktigt. Brygghuset Finn föds.

2012
Bryggeriet flyttar till Landskrona och lokaler anpassade för kommersiell ölbryggning. Petter, Simon och Joacim använder sina ingenjörskunskaper för att skapa en optimal bryggprocess.

2013
Den 30:e oktober brygger Brygghuset Finn sin första kommersiella batch öl.

2014
Brygghuset Finn gör entré på Systembolaget med sin American Pale Ale och Brown Ale. Den senare vinner pris i fatölklassen på Stockholm Beer & Whisky Festival.

2015
Den automatiserade buteljeringslinan är på plats. Fler tankar installeras för att öka produktionskapaciteten. Det blev en sjujädra fart och tillväxt. Californa Lager tillkommer och blir snart en storsäljare. I december har Winter Special premiär.

2016
Investeringar görs i både större bryggverk och mer personal samtidigt som nya ölsorter lanseras löpande. California Lager blir bryggeriets första öl att nå fast sortiment på Systembolaget. Bryggeriet står nu helt på egna ben.
The Beer

Brygghuset Finns sortiment befolkas av starka personligheter.
Ta en Finn, ta en till och hitta din favorit.